Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukida se Agencija za atomsku energiju i jonizujuće zračenje

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da Predlog zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti, koji je ona podnela parlamentu, predviđa ukidanje Agencija za atomsku energiju i jonizujuće zračenje.

Ona je obrazlažući predloženi zakon u Skupštini Srbije rekla, da je predviđeno osnivanje direktorata koji će "direktno korenspodirati sa Vladom Srbije".

Gojković je kazala da je novina formiranje u direktoratu inspekcije za radijacionu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i nuklearnu sigurnost i bezbednost.

"Smatram da će primenom ovog zakona biti podignut nivo sigurnosti radijacione i nuklearne bezbednosti u Srbiji", rekla je Gojković.

Ona je kazala da je ona predlagač zakona, ali ne stručno lice niti da pretenduje da bude naučnik iz te oblasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.