Ujedinjena demokratska Srbija poziva na solidarnost i odgovornost u danima koji dolaze

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2020, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjena demokratska Srbija poziva na solidarnost i odgovornost u danima koji dolaze

Ujedinjena demokratska Srbija pozvala je celokupnu javnost da u predstojećim danima, koji će biti izuzetno teški, pokaže i odgovornost prema sebi, svojim sugrađanima i celoj zemlji, ali i da opravdani strah i zabrinutost nikako ne prerastu u netrpeljivost ili bilo koji oblik agresivnosti prema brojnim državljanima Srbije koji su, silom prilika, ipak bili primorani da dođu u Srbiju iz inostranstva u prethodnim danima.

"Iako je nesumnjivo da među njima ima onih koji su se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poneli neodgovorno, bilo kakav oblik besa javnosti ne sme da bude uperen prema desetinama hiljada naših sunarodnika koji su u jednako teškoj situaciji kao i svi mi koji u Srbiji trajno živimo. Mnogi od njih nisu imali nikakvog realnog izbora u ovim neopisivo teškim danima, ugroženi su, i zdravstveno i ekonomski, i u zemljama u kojima žive i rade ili studiraju, imaju porodice koje su u Srbiji i kojima je, u mnogim situacijama, potrebna pomoć" navodi se u saopštenju.

U isto vreme, UDS apeluje na sve one koji su iz inostranstva došli u Srbiju da se ponašaju odgovorno, da u svemu slede propise i odluke državnih organa i da ne dovedu zemlju u još težu situaciju od one u kojoj se već nalazi.

"Predstojeći dani su presudni u borbi koju svi zajedno vodimo i još jednom molimo sve da u njoj budemo i odgovorni i solidarni, i razumni i jedinstveni", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.