Uhvaćene dve ajkule na Crnogorskom primorju

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2013, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćene dve ajkule na Crnogorskom primorju

Crnogorski ribari su u dva dana na Crnogorskom primorju ulovili dve ajkule koje pripadaju vrsti morskih lisica.

Ajkula "morska lisica" je karakteristična po izuzetno dugom repu  

 

Jedan morski pas uhvaćen je kod Rafailovića i bio je dug skoro četiri metra, a drugi kod Žanjica. Morska lisica inače može da naraste i do 6 metara i dostigne težinu do 450 kilograma. Ova vrsta, koliko se zna, nije opasna za ljude i barem dosad niko nije zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << napad na čoveka.

Njegova glavna karakteristika je veliki rep u odnosu na ostatak tela. Hrani se manjom ribom i živi na otvorenom moru, na udaljenosti od petnaestak kilometara od obale.

 

U mnogim zemljama morski pas lisica proglašen je ugroženom vrstom i zabranjeno ih je loviti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Uhvaćene dvije ajkule na Crnogorskom primorju

Izvor: Cafe.ba, 16.Avg.2013

Ribari su u dva dana ulovili dva morska psa, jednog kod Rafailovića koji je bio dug skoro četiri metra, a drugog kod Žanjica Crnogorski ribari su u dva dana na Crnogorskom primorju ulovili dvije ajkule koje pripadaju vrsti morskih lisica.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.