Uhvaćena u laži, a nas optužuje da smo mafijaši

Izvor: Press, 01.Jul.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćena u laži, a nas optužuje da smo mafijaši

Državna sekretarka Ministarstva kulture Nadica Momirov, umesto da se izvini zbog lažnog predstavljanja, optužuje Press i preti nam tužbom!
Državni sekretar Ministarstva kulture Nadica Momirov optužila je juče Press da štiti kriminalce! Momirov, bez ijednog konkretnog dokaza, tvrdi da Press, po nalogu mafijaša, vodi kampanju protiv nje i najavljuje da će nas tužiti po novom zakonu o informisanju!?!

Zbog svega ovoga tražimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od ministra kulture Nebojše Bradića da odmah smeni sekretarku Momirov i izvini se Pressu. Takođe, zahtevamo od tužilaštva da istraži da li u tvrdnjama gospođe Momirov ima istine, a ako nema, da protiv nje pokrene postupak zbog klevete, lažnog prijavljivanja i širenja lažnih vesti.

Pretnja novinarima
Posle otkrića Pressa da u biografiji Nadice Momirov na zvaničnom sajtu Ministarstva kulture dve godine stoji notorna laž da je „diplomirani stručnjak u oblasti biologije i socijalne integracije" Univerziteta u Norveškoj i njenog priznanja da ima završenu samo gimnaziju, državna sekretarka je preksinoć u 20.08 sati pozvala novinara Pressa i otvoreno zapretila:
- Press štiti kriminalce koji su vršili pritisak na mene! Kada sam odbila da sarađujem sa njima, rekli su mi da će pokrenuti ovakav obračun sa mnom preko Pressa. S obzirom na to da su moja prava ugrožena, ja ću svoja prava zaštititi tako što ću tužiti Press za optužbe da sam falsifikator, da se lažno izjašnjavam i lažno predstavljam. Ako ne budete više pisali, pošto putujem na godišnji odmor, razmisliću i možda ipak neću tužiti Press...
Na pitanja o kakvim kriminalcima govori, kakav pritisak su vršili na nju kao državnog sekretara Ministarstva kulture, šta su tražili, Momirov nije želela da odgovori.
- Zar mislite da ću sad i imena da vam kažem?! Znate li vi u kojoj zemlji živimo?! Ja imam dete! - kazala je Momirov koja je prekinula vezu odbivši da odgovori na pitanje da li ima bilo kakav dokaz da je Press u vezi sa kriminalcima!?!
U policiji i tužilaštvu juče nisu mogli da nam kažu da li je Nadica Momirov prijavila bilo kakve pretnje ili ucene kriminalaca. Ona sama nije odgovarala na pozive.

U G17 zavera ćutanja
Ministar kulture Nebojša Bradić kaže za Press da mu je „veoma žao što je na bilo koji način list Press doveden u vezu sa pojedincima ili grupama koji vrše pritisak na Nadicu Momirov". On je, međutim, odbio da osudi sekretarku, koja bez smisla optužuje Press!
- Ako je ona to jasno precizirala u svojoj izjavi, onda pritisci kriminalaca na nju verovatno i postoje. Ministarstvo kulture ne može preuzimati ingerencije istraživanja i donošenja bilo kakvog suda o tome, ali će njoj, kao i svakom svom zaposlenom, pružiti odgovarajuću podršku... - kazao je Bradić.
Činjenicu da su dve godine na sajtu Ministarstva koje vodi stajali lažni podaci u biografiji njegovog državnog sekretara, ministar je „objasnio" reženicom da je „državni sekretar imenovano lice"?!
- Zadaci državnog sekretara ne svode se samo na oblast kulture, već na širi angažman - dodao je Bradić. Na pitanje da li razmatra mogućnost da od Momirov traži ostavku Bradić nije odgovorio.
U G17 Plus, čiji je Momirov član Predsedništva, nisu želeli da komentarišu njeno ponašanje. Nisu hteli da nam kažu ni da li je Nadica Momirov partijskim kolegama rekla za „pritiske i ucene kriminalaca". Takođe, niko nije hteo da govori ni o eventualnoj odgovornosti Nadice Momirov zbog lažnih podataka objavljenih u njenoj zvaničnoj biografiji.    

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Diplomirana "šta god hoćeš"

Izvor: Istinomer.rs, 02.Jul.2010, 11:26

"Ja sam biolog i prevodilac norveškog jezika." Utisak nedelje, 22. 03. 2009. godine.. . .Gotovo da nije ni trepnula državna sekretarka ministarstva kulture kada je pred širokim auditorijumom izjavila da je po profesiji biolog..Godinu dana kasnije...

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.