Uhapšeno dvoje novinara zbog širenja panike, reagovao i Rama

Izvor: B92, 23.Sep.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno dvoje novinara zbog širenja panike, reagovao i Rama

Tirana -- Dvoje novinara albanskih medija, Siri.net i Šekuli, su uhapšena, zbog objavljivanja, kako se navodi, lažnih vesti kojima su najavili razarajući zemljortres.

Oni su pozvali građane da napuste svoje domove, saopštila je policija, preneli su albanski mediji.

Uhapšeni su Aurel Rakiplari sa portala Siri i Daniela Grica iz Šekulija, zbog širenja lažnih vesti i panike kod gradjana.

Po objavljivanju tih informacija, u kojima su se novinari pozvali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na procene jednog grčkog astrologa, reagovao je premier Edi Rama koji je to nazvao "lažnim vestima", što je, kako je naveo, krivično delo širenja panike.

"Svakog idiota koji piše vesti o prognozama zemljotrsa bi trebalo sankcionisati", napisao je Rama na svom fejsbuk profilu.

Neposredno nakon toga dvoje novinar je privedeno.

Policja je saopštila da je osnovala posebnu istražnu grupu koja će, kako se navodi, u potpunosti razotkriti poreklo ove zlonamerne vesti koja je kod gradjana stvorila strah i paniniku.

Državna policija je pozvala gradjane da budu mirni i da ne postanu žrtve zlonamernih najava, uz uveravanja da će svako ko širi takve informacije biti suočen sa vladavinom zakona.

Mediji su pozvani da budu oprezniji u izveštajima i da informacije zasnivaju na službenim potvrdama.

Inače, zbog smirivanja situacije sa zemljotresima, premijer Rama je saopštio da je odlučio da ipak otputuje na Generalnu skupštinu UN.

„Kompjuter koji predvidja zemljotres još se nije izmišljen! Svaka reč o nadolasku zemljotresa, posledica je nevidjene ljudske zlobe, koju bi logika trebalo da prezire. To je krivično delo kažnjivo po zakonu", izjavila je tim povodom ministarka odbrane Olta Kšačka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠENI ALBANSKI NOVINARI POSLE ZEMLJOTRESA! Širili paniku, Rama ih nazvao IDIOTIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2019

Dvoje novinara albanskih medija, Siri.net i Šekuli, su uhapšena, zbog objavljivanja, kako se navodi, lažnih vesti kojima su najavili razarajući zemljotres i pozvali građane da napuste svoje domove, saopštila je policija, preneli su albanski mediji...Uhapšeni su Aurel Rakiplari sa portala Siri...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.