Uhapšeno 17 mafijaša Ndrangete

Izvor: Kurir, 29.Okt.2013, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 17 mafijaša Ndrangete

RIM - Italijanska policija uhapsila je danas 17 pripadnika kalabrijske mafije Ndrangeta, na osnovu svedočenja doušnice koja je ubijena pre četiri godine.

Lea Garofalo, koju je njen bivši partner oteo, mučio i ubio 2009. godine zbog toga što je sarađivala sa tužilaštvom, dostavila je istražiteljima ključne detalje o ubistvu sedmorice ljudi između 1989. i 2007. godine, saopštila je policija.

Ona je iznela detalje krvavog sukoba dve mafijaške porodice u okviru Ndrangete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u kojem je ubijeno 40 ljudi.

Živela je uz program zaštite svedoka kada ju je bivši partner namamio u Milano iskoristivši za to njihovu ćerku, nakon čega ju je ubio.

Na osnovu njenog svedočenja, policija je danas pokrenula racije širom Italije, od Kalabrije do Emilije Romanje i Lombardije i uhapsila 17 osoba optuženih za ubistvo, ilegalno skrivanje oružja i trgovinu drogom, prenosi AFP.

Tužilaštvo nije navelo zbog čega je akcija hapšenja pokrenuta tek četiri godine nakon što je dobilo dojavu.

Kalabrijska mafija Ndrangeta poznata je po svom čvrstom ustrojstvu zbog čega je teško prodreti u nju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.