Uhapšeno 10 Albanaca sa juga Srbije zbog Ubi, zakolji, da Srbin ne postoji

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 10 Albanaca sa juga Srbije zbog "Ubi, zakolji, da Srbin ne postoji"

Policija je privela 10 osoba zbog sumnje da su uzvikivali parole "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji", izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, u toku je njihovo saslušanje.

On je rekao i da će se videti kako će to proći i protiv koga od njih će biti podnete krivične prijave. Stefanović je podsetio da je Više tužilaštvo kvalifikovalo to što se desilo kao izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Na Trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Bujanovcu u nedelju oko 20 sati, okupio se veći broj osoba albanske nacionalnosti nakon završetka utakmice Albanija - Jermenija. Nekih 120 osoba je skandiralo "Albanija, Albanija", a nekoliko njih iz mase "Ubi, zakolji, da Srbin ne postoji".

Na osnovu toga, Više javno tužilaštvo u Vranju "je naložilo Policijskoj stanici Bujanovac da podnese krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba" koje su to skandirale.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.