Uhapšeni zbog podvođenja devojaka od kojih dve iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2011, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog podvođenja devojaka od kojih dve iz Srbije

ZAGREB -

Hrvatska policija uhapsila je sedmoricu muškaraca koji su od početka godine podvodili devet devojaka, od kojih su dve državljanke Srbije, saopštila je zagrebačka policija.

Oni se terete da su u najmanje 64 slučaja organizovali pružanje seksualnih usluga na području Zagreba i cele Hrvatske i tako zaradili oko 200.000 kuna od koji je prvoosumnjičeni 40-godišnji hrvatski državljanin za sebe zadržao više od polovine.

Organizator se tereti da je s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << devet devojaka dogovorio da će za novčanu naknadu muškarcima pružati seksualne usluge na području Zagreba i cele Hrvatske.

Dogovoreno je da će dobijeni novac međusobno podeliti tako da će devojke za sebe zadržati trećinu iznosa, dok će ostatak predati 40-godišnjaku.

Kontakti s klijentima ostvarivani su putem internet stranica, a zatim bi organizator na svoj mobilni telefon primao njihove pozive, dogovarao mesto, vreme, trajanje, cenu i ime ženske osobe.

Organizator je sarađivao sa trojicom muškaraca (26, 27 i 49 godina) koji su za to primili novčanu naknadu, a prevoz devojaka je dogovarao s trojicom vozača u dobi od 30, 53 i 24 godine koje policija takođe tereti za podvođenje.

Prvoosumnjičeni je devojkama organizovao prevoz do mesta sastanka s klijentima nabavljajući im avionske karte, vozeći ih svojim prevozom ili angažujući vozače.

Hrvatski mediji pišu da su se cene kretale od 50 evra za sat vremena do 1.500 evra.

Istraga je trajala više meseci u saradnji sa zadarskom policijom.

Zbog krivičnog dela podvođenja, sedmorica osumnjičenih privedena su pred zagrebački Županijski sud.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.