Uhapšeni zbog falsifikovanja novca

Izvor: RTS, 11.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog falsifikovanja novca

Tri državljanina Srbije, osumnjičena za krivična dela organizovanog kriminala i krivotvorenja novca, uhapšeni u Sarajevu.

U koordiniranoj akciji Tužilaštva i Agencije za istragu i zaštitu BiH i MUP-a Srbije, u Sarajevu su uhapšena tri državljanina Srbije osumnjičene za krivična dela organizovanog kriminala i falsifikovanja novca.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu na područja Sarajeva juče su lišili slobode Aleksandra i Vanju Matković i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Duška Jovičića kod kojih je pronađeno i oduzeto 80 hiljada evra, za koje je preliminiranim veštačenjem utvrđeno da se radi o falsifikovanim evrima visokog kvaliteta, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prilikom lišavanja slobode, jedan od osumnjičenih pružao je otpor i potegao oružje na pripadnike specijalne jedinice policijske Agencije za istragu i zaštitu, ali je uspešno savladan.

Osumnjičeni će biti predati nadležnom tužiocu, koji će ih saslušati i nakon toga prema Sudu BiH uputiti predlog za određivanje pritvora, jer se radi o osobama koje imaju državljanstvo Republike Srbije i postoji opasnost od bekstva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.