Uhapšeni u Budvi, držali nedozvoljeno oružje i eksplozivne materije

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 17:13

Uhapšeni u Budvi, držali nedozvoljeno oružje i eksplozivne materije

Podgorica -- Trojica državljana Danske i jedan iz Crne Gore uhapšeni su u Budvi zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pobjeda je objavila da su uhapšeni danski državljani Tomi Ra Frost (37), Habibulah Rahimi (36) i Per Lausten (24) i Andrijevčanin Marinko Rajović.

Policija je postupajući po informaciji Interpola da u Budvi borave pripadnici danske kriminalne grupe "Lojal tu familija", izvršila pretres >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri iznajmljena stana, navodi taj list.

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.

"Zbog sumnje da ova bezbednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a kar vozila koje koriste ova lica", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio-stanice, određena količina opojne droge, te dron.

"Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle", saopštili su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.