Uhapšeni trgovci mesom

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni trgovci mesom

Osam pripadnika kriminalne grupe uhapšeno je, u više gradova Srbije, zbog sumnje da su, ove godine, izvršili organizovanu i nelegalnu nabavku brazilskog i argentinskog mesa sa područja Kosova i Metohije.

Zbog sumnje da su nelegalno nabavili brazilsko i argentinsko meso sa područja Kosova i Metohije, u periodu od aprila do novembra ove godine, uhapšeno je osam članova kriminalne grupe u više gradova Srbije. Nabavljeno je 50 tona mesa u vrednosti od 20 miliona dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Osumnjičeni se terete da su meso nelegalno prevozili i distribuirali do mesarskih radnji, na području Zlatiborskog i Kolubarskog okruga, bez prateće dokumentacije i dokumentacije o poreklu i ispravnosti robe.

Na magistralnom putu Požega-Užice, prilikom kontrole teretnog vozila marke "mercedes", u specijalno izrađenim bunkerima u prednjem delu šasije, pronađena je količina od 1.5 tona svinjskog i 1.08 tona goveđeg mesa stranog porekla, sa oznakama ''Brazil'' i ''Argentina''.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljene trgovine i zloupotrebe službenog položaja, uhapšeni su Milojko Savić iz Čačka, Dejan Božić iz Kraljeva, Dragoljub Zvice iz Zvečana, Rade Župac iz Kraljeva, Miloš Radovanović iz Čajetine, vlasnik SZR "Prerada mesa Miloš Radovanović", Slavoljub Batoćanin iz Valjeva, vlasnik STR "Zlatibor", Nikola Ranković i Igor Ranković iz Raške.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Užicu, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će policija nastaviti rad na rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju uhapšenih na teritoriji Užica, Čačka, Kraljeva, Raške i Valjeva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.