Uhapšeni svi teroristi umešani u napad u Kermanu

Izvor: B92, 07.Jan.2024, 22:10

Uhapšeni svi teroristi umešani u napad u Kermanu

Tužilac iz iranskog grada Kerman, Mehdi Bakši rekao je da su iranski bezbednjaci uhapsili sve teroriste umešane u napad u tom gradu ove nedelje.

U napadu je poginulo više od 90 civila na obeležavanju četvrte godišnjice ubistva generala elitnih jedinica Kuds Iranske revolucionarne garde, Kasema Sulejmanija.

"Uhapšeno je 32 ljudi u vezi sa slučajem Kerman i oni prolaze kroz preliminarna ispitivanja", rekao je Bakaši, prenela je poluzvanična novinska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fars. Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj teroristički napad.

Bakši je istakao da je pronađeno 16 bombi u pokrajini Kerman, čija eksplozivna moć je daleko jača nego samoubilački prsluci koji su korišćeni u napadu u sredu.

"Tokom prethodnih meseci, u pokrajini Kerman pritvoreno je 23 terorista koji su bili spremni da izvedu samoubilačke terorističke napade", otkrio je iranski tužilac.

Agencija Fars navodi da je najmanje 91 osoba ubijena, a ranjeno više od 280 u eksplozijama. Bakši je odbacio glasine da su eksplozivne naprave korišćene tokom napada bile u kantama za đubre i da su detonirane sa daljine.

On je rekao da su eksplozije izazvali bobmaši samoubice, od kojih je jedan iz Tadžikistana.

"Teroristi nisu uspeli da postave bilo kakav eksploziv na groblju", rekao je Bakši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni svi teroristi umješani u napad u Kermanu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2024

KERMAN - Tužilac iz iranskog grada Kerman, Mehdi Bakši rekao je da su iranski bezbjednjaci uhapsili sve teroriste umješane u napad u tom gradu ove sedmice, kada je poginulo više od 90 civila na obilježavanju četvrte godišnjice ubistva generala elitnih jedinica Kuds Iranske revolucionarne ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

PRONAĐENO JOŠ BOMBI: Uhapšeno PREKO 20 terorista, iranske vlasti sprečile još jedan napad?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2024, 08:29

Prvi napad je izvršila Islamska država..Tužilac iz iranskog grada Kerman, Mehdi Bakši, izjavio je da su iranske bezbednosne službe uhapsile sve teroriste umešane u napad u tom gradu ove nedelje, u kojem je poginulo više od 90 civila na obeležavanju četvrte godišnjice ubistva generala elitnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.