Uhapšeni pripadnici Nacionalne garde, osumnjičeni za pobunu protiv Madura

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2019, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni pripadnici Nacionalne garde, osumnjičeni za pobunu protiv Madura

U Venecueli je uhapšeno 27 pripadnika Nacionalne grade, optuženih za pobunu protiv vlasti predsednika Nikolasa Madura, a zvaničnici ne isključuju ni nova hapšenja, javlja AP.

Napetosti u Venecueli rastu, a politički opozicioni lideri pozvali su na proteste širom zemlje čiji je cilj da se predsednik Nikolas Maduro svrgne s vlasti, navodi američka agencija.

Jedan od venecuelanskih opozicionih vođa Huan Guaido pozvao je pripadnike oružanih snaga na otkažu poslušnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i napsute Madura, a zemlju vrate ustavnom poretku.

Maduro je u januaru položio zakletvu za drugi, šestogodišnji mandat, uprkos širokoj osudi da je Venecuelu odveo put diktature nakon što je njegovim glavnim protivnicima zabranjen izlazak na prošlogodišnje glasanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.