Uhapšeni pripadnici Kamore

Izvor: RTS, 25.Jan.2011, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni pripadnici Kamore

Pripadnici napuljske mafijaške grupe Kamora, njih trinaest, uhapšeni pod sumnjom da su odgovorni za masakr u jednom kafiću u Pontičeliju, počinjen u novembru 1989. godine. Potkazao ih je Ćiro Sarno, jedan od vođa mafijaškog klana kojem su pripadali.

Napuljska policija uhapsila je 13 pripadnika klanova mafijaške grupe Kamora, osumnjičenih za višestruko ubistvo pre 21 godinu, prenose italijanske agencije.

Uhapšeni mafijaši optuženi su za napad na bar "Sajonara" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Pontičeliju, 11. novembra 1989. godine, kada je poginulo šest osoba, a tri povređeno, uključujući i jednu devojčicu.

Okršaj Kamorinih klanova Sarno, Aprea i Andreoti u tom baru bio je izazvan ratom oko kontrole nelegalnih aktivnosti u toj oblasti.

U pucnjavi su ubijena dva mafijaška bosa, ali i četvoro stranih državljana koji su se u baru Sajonara našli slučajno.

Istragu su olakšale izjave svedoka saradnika, bivših pripadnika mafijaških klanova Sarno i Aprea koji su odlučili da sarađuju sa istražnim organima.

Jedan od njih, Ćiro Sarno, imao je značajnu ulogu u mafijaškom ratu koji se vodio krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka.

Kako javlja agencija Ansa, upravo je on policiji potkazao članove sopstvenog mafijaškog klana i porodice Aprea.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UHAPŠENO 13 MAFIJAŠA KAMORE

Izvor: Kurir, 25.Jan.2011

NAPULJ - Napuljska policija uhapsila je 13 pripadnika klanova mafijaške grupe Kamora, osumnjičenih za višestruko ubistvo pre 21 godine, prenose italijanske agencije...Te osobe optužene su za slučaj napada na bar Sajonara u Pontičeliju 11. novembra 1989, kada je poginulo šest osoba, a tri povređeno,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.