Uhapšeni policajci priznali krivicu

Izvor: Mondo, 02.Mar.2017, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni policajci priznali krivicu

Dvanaest od 14 okrivljenih policijskih službenika zaposlenih na poslovima registracije vozila u Zemunu i Batajnici priznali su danas da su zloupotrebili sluzbeni položaj i zaključili sporazum o priznanju krivičnog dela.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Sud je prema dvoje osumnjičenih odredio pritvor, i protiv njih će biti sproveden krivični postpak rečeno je danas Tanjugu u tužilaštvu.

Ovi policijski službenici uhapšeni su juče u velikoj akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policije na suzbijanju korupcije, kada je lišeno slobode više od 50 osnjičenih.

Na osnovu zaključenih sporazuma, šest okrivljenih je pravosnažno osuđeno na zatvorske kazne od sedam do 12 meseci, dok je za ostalih šestoro izrečena uslovna osuda.

U tužilaštvu kažu da su okrivljeni tokom 2015. i 2016. godine koristeći svoj službeni položaj i ovlašćenje primali nepotpune zahteve za registraciju i registrovali vozila iako nisu uplaćene propisane dažbine ili su uplaćene u iznosu manjem od propisanog.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.