Uhapšeni pljačkaši iz Braničeva

Izvor: RTS, 21.Nov.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni pljačkaši iz Braničeva

Policija uhapsila četvoročlanu grupu koja je od 2009. godine u Braničevkom okrugu počinila oko 40 teških krađa. Oni su, kako se procenjuje, uglavnom iz kuća "gastarbajtera" odneli plen u vrednosti oko 40 miliona dinara.

Požarevačka policija uhapsila je Zorana S. zvanog Buda, Ahmeda A. i Jovicu G. iz Požarevca i Dušana S. iz Aleksandrovca. Oni su osumnjičeni da su od 2009. godine, na teritoriji Braničevskog okruga, izvršili oko 40 krivičnih dela teških krađa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Prema rečima Slaviše Ivkovića, inspektora PU Požarevac, na meti ove grupe bile su uglavnom kuće "gastarbajtera", za koje su znali da nisu tu: " Meta su im takođe bili i imućniji ljudi, jer su smatrali da mogu imati dobar plen, što se često i potvrđivalo."

U jednoj od krađa u selu Tićevcu, osumnjičeni su iz kuće vlasnika koji je na radu u inostranstvu ukrali 400 dukata, a u selu Gornjoj Livadici 15.000 evra.

Pljačkali su velike količine zlata i novca, ali i vatreno oružje. Zlato su prodavali na teritoriji Novog Sada i Beograda, a oružje na Kosovu. Policija je na tragu ovoj grupi bila nekoliko meseci.

"Akcija je započeta februara ove godine", kaže inspektor Ivković, "da bi nakon operativnog rada bila završena početkom novembra".

Šteta koju je ova grupa provalnika nanela građanima procenjuje se na oko 40 miliona dinara. Deo pokradenih predmeta, koje je policija pronašla prilikom pretresa kuća osumnjičenih, vraćen je vlasnicima.

Policija poziva ostale vlasnike opljačkanih kuća da dođu u požarevačku Policijsku upravu kako bi identifikovali ukradene predmete.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.