Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na dvojicu Albanaca u Novom Sadu

Policija u Novom Sadu uhapsila je četiri osobe osumnjičene za napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Futoškoj ulici u noći između subote i nedelje, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da će u Srbiji svaka vrsta nasilja biti najstrožije sankcionisana.

Posle intenzivne višečasovne istrage policija je identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četri osobe koje su osumnjičene za to krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << delo.

Pronađena je i odeća, koju su napadači nosili prilikom napada, što je, kako Stefanović navodi, važno za nastavak istrage.

Prema njegovim rečima, iako dosadašnja istraga ukazuje da taj incident nije podstaknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno u potrazi za istinom.

"Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno", istakao je Stefanović.

Matica Albanaca Srbije saopštila je ranije da su dvojica mladića, obojica rođena 1999. godine, pretučena u noći između subote i nedelje kod Futoške pijace, te da je jedan od mladića životno ugrožen.

Iz Matice je saopšteno da je mogući povod napada na mladiće činjenica da su razgovarali na albanskom jeziku.

Policija je identifikovala i osobe koje su u subotu uveče učestvovale u tuči u jednom ugostiteljskom objektu u "Beton hali" u Beogradu, od kojih su neki već privedeni, dok se za ostalima intezivno traga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sepi se sastao sa Berišom: Svako nasilje i agresija su pogubni

Izvor: Blic, 09.Okt.2018

Zamenik zaštitnika građana za prava nacionalnih manjina Robert Sepi danas je u Novom Sadu, u razgovoru sa predsednikom Matice Albanaca Srbije Demom Berišom, rekao da je svaka vrsta nasilja i agresije pogubna, a posledice nesagledive ukoliko se oni dogode u međunacionalnoj sredini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.