Uhapšeni napadači na Malalu Jusufzai

Izvor: RTS, 12.Sep.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na Malalu Jusufzai

Pakistanska vojska uhapsila je 10 talibana optuženih da su 2012. učestvovali u napadu na tada 16-godišnju aktivistkinju Malalu Jusufzai, u koju su talibani pucali jer se borila za jednakost polova i pravo žena na obrazovanje.

Portparol vojske, general Asim Salim Badžva, kaže da su uhapšeni napali Malalu po naređenju Mule Fazlule, vođe pakistanskih talibana, prenosi Tanjug.

"Rasturena je cela grupa koja je učestvovala u pokušaju ubistva", kaže Badžva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dodaje da su teroristi deo veće grupe Tehrik-e-Taliban, koja okuplja militantne organizacije u plemenskim područjima.

Malala, koja je, u strogo konzervativnim delovima Pakistana pozivala na pravo žena na obrazovanje, pogođena je u oktobru 2012. metkom u glavu, dok je ulazila u školski autobus posle časova. U napadu su povređene još dve devojčice.

Malala se najpre lečila u Pakistanu, a zatim u Velikoj Britaniji, gde i danas živi s roditeljima.

Zbog svoje hrabre borbe za prava žena, Malala je stekla veliki ugled u svetu i međunarodnu slavu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšeni napadači na Malalu Jusufzai

Izvor: RTS, 13.Sep.2014, 01:32

Pakistanska vojska uhapsila je 10 talibana optuženih da su 2012. učestvovali u napadu na tada 16-godišnju aktivistkinju Malalu Jusufzai, u koju su talibani pucali jer se borila za jednakost polova i pravo žena na obrazovanje. ..Portparol vojske, general Asim Salim Badžva, kaže da su uhapšeni napali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.