Uhapšeni na protestu zbog smrti Navaljnog dobili kaznu – Stigao vojni poziv

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 16:24

Uhapšeni na protestu zbog smrti Navaljnog dobili kaznu – Stigao vojni poziv

Nekoliko muškaraca, koji su uhapšeni na skupovima povodom smrti Alekseja Navaljnog prethodnih dana, dobili su poziv za vojsku u Sankt Peterburgu.

Policija je uhapsila nekoliko stotina ljudi širom Rusije koji su ostavljali cveće na memorijalnim mestima za Navaljnog, nakon što je umro u kaznenoj koloniji na severu Urala.

Najmanje šest osoba dobilo je vojni poziv, nakon što su pušteni iz pritvora, preneo je informativni Telegram kanal Rotonda.

"U pozivima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se kaže da se uhapšeni moraju javiti u vojni odsek, u roku od nekoliko dana, kako bi proverili svoje podatke i prijavili se za vojsku", naveli su na Rotondi.

Kritičari Kremlja su ocenili da ruske vlasti često koriste pretnju služenja vojnog roka kao vid kazne za disidente, navodi Moskva tajms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšeni na skupovima u Rusiji zbog smrti Navaljnog, dobili vojne pozive

Izvor: Danas, 21.Feb.2024

Nekoliko muškaraca koji su bili uhapšeni na skupovima povodom smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog dobili su prethodnih dana pozive za služenje vojske u Sankt Peterburgu, prenosi Moskva tajms (The Moscow Times), nezavisni portal sa sedištem u Amsterdamu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.