Uhapšeni islamski teroristi u Francuskoj

Izvor: RTS, 05.Okt.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni islamski teroristi u Francuskoj

Francuska antiteroristička policija uhapsila 11 osoba osumnjičenih da su islamski ekstremisti povezani sa mrežom Al Kaide. Uhapšene povezuju sa Francuzom alžirskog porekla, koji je uhapšen početkom septembra u Napulju.

U različitim delovima Francuske antiteroristička policija je uhapsila 11 muškaraca pod sumnjom da su islamski ekstremisti povezani sa mrežom Al Kaide. Policijski izvori navode da su dva muškarca uhapšena u južnoj luci Marsej, a treći u Bordou, na jugozapadu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemlje.

Trojica uhapšenih povezuju se sa Francuzom alžirskog porekla koji je uhapšen početkom septembra u italijanskoj gradu Napulju, zbog povezanosti sa ekstremistima Al Kaide, mada je italijanska policija o tom hapšenju javnost upoznala tek pre dva, kada je odobrila njegovo izručenje Francuskoj.

U odvojenoj operaciji uhapšeno je još osam muškaraca u regionu luke Marselj, osumnjičenih da su umešani u trgovinu oružjem i eksplozivima, prenela je agencija Rojters.

Britanska agencija podseća da su prošlog meseca francuske vlasti saopštile da imaju informacije prema kojima se priprema samoubilački bombaški napad na metro u Parizu, dok su zapadni obaveštajni izvori objavili da su otkrili planove za koordinirane napade na gradove u Evropi.

Pre dva dana Stejt department je javno upozorio Amerikance koji putuju u Evropu na opasnost od potencijalnih terorističkih pretnji i pozvao ih da budu oprezni na javnim mestima, turističkim lokacijama i na stanicama prevoznih sredstava.

Na upozorenje Stejt departmenta reagovala je Velika Britanija, koja je podigla stepen opasnosti od terorizma upozorivši svoje državljane na opreznost ukoliko putuju u Nemačku i Francusku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno 11 lica osumnjičenih za povezanost sa islamističkim ekstremistima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2010

Francuska policija uhapsila je u raznim dijelovima Francuske 11 lica osumnjičenih za povezanost sa islamističkim ekstremistima, izjavili su danas policijski izvori. U jednoj od operacija usmjerene na mrežu koja obezbjeđuje lažna dokumenta za islamističke borce po povratku iz Afganistana, policija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.