Uhapšeni bombaši

Izvor: RTS, 16.Jan.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni "bombaši"

Kosovska policija uhapsila M.A. i M.J. u Gračanici zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Osumnjičeni bacili ručnu bombu, ali nije došlo do eksplozije.

Pripadnici Kosovske policijske službe uhapsili su rano jutros u Gračanici M.A (23) iz Batusa i M.J (24) iz Lepine, pod sumnjom da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Zamenik policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju rekao je za Radio Gračanicu da su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << M.A i M.J. jutros u četiri sata u "Klubu S" u Gračanici pokušali da bace ručnu bombu, ali da do eksplozije nije došlo.

Krueziju je rekao da su tokom pretresa u automobilu kod osumnjičenih pronađeni ručna granata, najverovatnije "zolja" i još jedna ručna bomba.

U toku je istraga o motivima koji su prethodili slučaju.

"Radi se na slučaju, istraga će utvrditi koji su pravi motivi. Trenutno imamo informacije da se radi o neraščišćenim računima i da je u pitanju osveta, odnosno svađa od pre par dana", rekao je zamenik policijske stanice.

Ekipa policije Euleksa i KPS-a je na terenu i trenutno se radi na deminiranju eksplozivnih naprava.

Osumnjičeni su uhapšeni i predati istražnim organima i njima je određen pritvor od 48 sati. U trenutku pokušaja izazivanja opšte opasnosti u lokalu je bilo dvadesetak, uglavnom, mladih ljudi.

"Trenutno KPS pretražuje teren i lokacije kod osoba, za koje se sumnja da su povezane sa ovim slučajem. Činimo sve da zaštitimo stanovništvo", rekao je Krueziju.

Zamenik policijske stanice Gračanice je istakao da će KPS zvanično, u toku sutrašnjeg dana, imati više informacija o ovom slučaju.

U Gračanici još ne postoji zakon koji bi regulisao radno vreme lokala, što je jedan od većih problema ovdašnjeg stanovništva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.