Uhapšeni Srbi u Italiji: Drogu iz Španije prodavali u Italiji; Zaplenjeni droga, automobili, novac FOTO

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 17:48

Uhapšeni Srbi u Italiji: Drogu iz Španije prodavali u Italiji; Zaplenjeni droga, automobili, novac FOTO

Italijanska policija privela je članove kriminalne grupe, među kojima su i državljani Srbije.

Grupa je osumnjičena za trgovinu drogom.

Uhapšeno je petoro srpskih državljana: I. T. (42), N. V. (22), P. M. (52), M. P. (29) i S. S. (54), jedan uhapšeni već je bio u zatvoru u Vičenci.

Osim srpskih državljana, uhapšena je i jedna Rumunka i trojica Italijana, prenosi portal "Đornale di Vičenca".

Organizacija se bavila prometom velikih količina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << droge prevožene u kamionima iz Španije u Italiju. Drogu su potom distibuirali u Padovu, Bari i Veneciju.

Tokom operacije zaplijenjeni su automobili BMW, mercedes, audi, u ukupnoj vrednosti od oko 200.000 evra, još 5,5 kilograma droge i sadnice kanabisa, 22 mobilna telefona, 7.400 evra u gotovini, tri vagice za merenje narkotika, računar i 20 SIM kartica, prenosi italijanski sajt.

Kako prenose italijanski mediji, I. T. se odranije nalazio u kućnom pritvoru jer je 9. decembra prošle godine uhvaćen sa 9,6 kilograma marihuane i najmanje 4.000 evra u gotovom novcu. Početkom maja policija je hapsila P. M. i S. S. nakon što su pretresom dve garaže pronašli skoro 80 kilograma marihuane.

Istragom je utvrđeno da je ova grupa od oktobra 2019. godine do danas organizovala transport i prodaju velike količine marihuane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.