Uhapšene dve osobe zbog požara u Čiovu

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 10:03

Uhapšene dve osobe zbog požara u Čiovu

Zagreb -- Splitska policija je saopštila da je uhapsila dve osobe koje se dovode u vezu sa požarom na Čiovu.

"Povodom požara koji je izbio juče, 28. jula 2023. godine oko 15.20 časova u mjestu Žedno na ostrvu Čiovo, policijski službenici su odmah pristupili provjerama i utvrđivanju činjenica na terenu. Sinoć su u službene prostorije dovedena dva muškarca koji se dovode u vezu sa izbijanjem požara. U jutarnjim satima biće obavljen uviđaj i uviđaj je u toku", saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je policija.

Kako piše splitska Slobodna Dalmacija, uhapšena su dvojica albanskih državljana koji imaju dozvolu za rad i koji se u Hrvatskoj nalaze legalno, a koji su izvodili građevinske radove na jednoj kući.

List piše da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je požar izbi u blizini kuće na kojoj su oni radili, a zbog čega je požar izbio utvrdi će dalja istraga.

Veliki požar na hrvatskom ostrvu Čiovo još nije stavljen pod kontrolu, ali su vatrogasci uspeli da ga okruže i okrenu u smeru ka moru, suprotno od kuća.

Kako su preneli hrvatski mediji, oko podneva je došlo do manjeg rasplamsavanja vatre na južnom delu požarišta, ali ništa nije ugroženo.

U gašenju učestvuju dva "ertraktora" i jedan "kanader", uz snage koje deluju sa zemlje i sve vreme su na terenu.

Požar na Čiovu je izbio juče kasno poslepodne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.