Uhapšene dve osobe pod sumnjom da su planirali teroristički napad na Izrael

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 10:54

Uhapšene dve osobe pod sumnjom da su planirali teroristički napad na Izrael

Dvojica muškaraca uhapšena su pod sumnjom da su planirali da izvrše teroristički napad na teritoriji Izraela uz pomoć operativca Hamasa u Gazi.

Ovo je danas saopštila izraelska obaveštajna služba Šin Bet i izraelska policija, prenosi Tajms of Izrael.

Dvojica osumnjičenih, 17-godišnjak iz Jerusalima i njegov 29-godišnji rođak iz Nablusa, prvi put su stupili u kontakt sa operativcem za terorizam u Gazi prošle godine, pre napada Hamasa i rata u Gazi 7. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zatražili pomoć u konstruisanju eksplozivne naprave, navodi se saopštenju Šin Beta i policije nakon završetka zajedničke istrage.

Prema nalazima istrage, mlađi od dvojice osumnjičenih prvi je stupio u kontakt sa operativcem Hamasa preko aplikacije Telegram. Izraelska policija je takođe otkrila da je on na internetu tražio informacije o izradi eksplozivne naprave,i da je otkrio plan svom rođaku, koji je pristao da mu pomogne u planiranju napada,a zatim postao glavni kontakt za operativca Hamasa.

Nakon izbijanja rata u Gazi, operativac Hamasa prekinuo je kontakt sa dvojicom muškaraca, dodaje se u saopštenju. Očekuje se da će optužnica protiv njih biti podignuta tokom današnjeg dana, navodi Tajms of Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.