Uhapšena zbog sumnje za ratni zločin

Izvor: RTS, 21.Dec.2011, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena zbog sumnje za ratni zločin

Monika Simonović uhapšena je u Prijedoru zbog sumnje da je u logoru Luka u Brčkom počinila ratni zločin nad nesrpskim stanovništvom kada je imala samo 16 godina.

Policija Republike Srpske potvrdila je da je u Prijedoru uhapsila Moniku Simonović (36) po međunarodnoj poternici zbog sumnje da je u logoru Luka u Brčkom tokom rata u BiH počinila ratni zločin nad muslimanskim i hrvatskim logorašima.

U to vreme Simonovićeva je imala samo 16 godina.

Poternica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Simonovićevom raspisana je 2005. godine po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta. Uhapšena će tokom dana biti predata Tužilaštvu distrikta.

Prema pisanju medija, Simonovićeva je tokom rata bila devojka Gorana Jelisića, zvanog Adolf, koga je Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora zbog zločina u brčanskom logoru Luka.

Takođe se spekuliše da je posle rata živela u Srbiji pod lažnim imenom, te da poseduje državljanstvo BiH i Srbije.

Prema pisanju medija, Monika Simonović otkrivena je praćenjem telefonskih poziva, a uhapšena je u kući u Prijedoru gde je živela u vanbračnoj zajednici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.