Uhapšena službenica Ministarstva pravde

Izvor: B92, 22.Feb.2021, 19:15

Uhapšena službenica Ministarstva pravde

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su državnu službenicu Ministarstva pravde S. V. (1958).

Ona se sumnjiči da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je danas iz MUP-a.

Ona je, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, kao i nevršenjem službene dužnosti, od juna 2020. godine do trenutka hapšenja, osuđenim licima koja su na izdržavanju kazne kućnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvora omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje prostorija u kojima izdržavaju kaznu.

S. V. je, kako se sumnja, od osuđenih lica kao protivuslugu zahtevala i primala poklone, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, osumnjičena nije sačinjavala izveštaje o sprovođenju programa osuđenih lica koja nisu ispunjavala obaveze koje su im programom određene niti je o tome obavestila sud i Povereničku službu, iako je na to bila obavezna.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.