Uhapšena profesorka: Nisam zavela učenicu, ne znam zašto je to izmislila

Izvor: Press, 31.Jan.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena profesorka: Nisam zavela učenicu, ne znam zašto je to izmislila

U višem javnom tužilštvu u Novom Pazaru u četvrtak su saslušane Nataša Prtinac (40), profesorka u ovdašnjoj gimnaziji, koja je pre dva dana uhapšena pod sumnjom da je počinila krivično delo obljube zloupotrebom službenog položaja, i Nezrina Čeli (34),nezaposlena frizerka, koja je osumnjičena za krivično delo trgovine ljudima i zavođenje i seksualno iskorišćavanje maloletnog lica.
Viši sud u Novom Pazaru odredio je, na predlog Višeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tužilaštva, pritvor do 30 danaNataši Prtinac i Nezrini Čeli.
Prema nezvaničnim informacijama, Nataša Prtinac i Nezrina Čeli odbacile su sve optužbe i negirale bilo kakvu povezanost sa krivičnim delima koja im se pripisuju. Profesorka se tokom saslušanja sve vreme pitala: šta je razlog da se njena bivša učenica T. P., koja je optužuje za seksualno iskorišćavanje, sada prema njoj tako ponaša i tvrdila da je nije zavela.
Hapšenje profesorke likovnog vaspitanja Nataše Prtinac, inače u ovom kraju poznate slikarke, i tvrdnja njene bivše učenice T. P. (21) da je profesorka zavela još kada je bila u drugom razredu gimnazije (maloletna) i da je četiri godine seksualno iskorišćavala i ucenjivala, kao i sumnja da je u lezbijsko orgijanje, koje se odvijalo u profesorkinom ateljeu i u stanu njene prijateljice Nezrine Čeli, uključeno još bivših učenica, izavali su ogromno uznemirenje u Novom Pazaru.
Svi sada čekaju šta će reći istraga koja tek počinje i koja će, zbog specifičnosti cele situacije, biti vrlo komplikovana. Do tada, javnost u Novom Pazaru je podeljena. Jedni brane profesorku i tvrde da je žrtva nameštaljke i osvete, dok drugi ističu da ih ništa nije iznenadilo i da profesorka Nataša uopšte nije krila svoje seksualno opredeljenje i da se i na javnim mestima „mazila“ i ljubila sa svojim prijateljicama.
Policija je zaplenila telefone i kompjutere od obe uhapšene, pa će se verovatno i posle njihovih pregleda znati nešto više o lezbijskoj aferi koja je uznemirila Novi Pazar.
Uhapšenu profesorku u četvrtak su, protestom ispred Višeg tužilaštva, branili učenici gimnazije čiji je ona razredni starešina. Oni su tvrdili da je Nataša Prtinac savršen profesor, dobar čovek i da se prema njima majčinski ponašala. Izrazili su sumnju da je počinila delo koje joj se stavlja na teret i da, i ako je bilo neke veze sa bivšom učenicom T. P., nije bilo prisile u tome.

U porodici devojke koja je prijavila da je seksualno iskorišćavana, u četvrtak su odbijali svaki razgovor zbog istrage koja je u toku. U gimnaziji nisu ništa hteli da komentarišu dok ne dobiju zvanične informacije iz suda i tužilaštva.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Pazar: Nema novih prijava za obljubu

Izvor: Večernje novosti, 31.Jan.2014

Direktor novopazarske gimnazije Zoran Milosavljević suspendovao je u petak, do daljeg, profesorku likovnog vaspitanja Natašu Prtinac (40), kojoj je u četvrtak, zbog sumnje da je počinila krivično delo obljube zloupotrebom službenog položaja, Viši sud u Novom Pazaru odredio pritvor do mesec dana.Profesorka...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.