Uhapšena bivša prva dama Gvatemale

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena bivša prva dama Gvatemale

Gvatemala Siti -- Bivša prva dama Gvatemale Sandra Tores uhapšena je pod optužbom za finansijske malverzacije tokom kampanje.

Policija je danas pretražila njenu kuću i prebacila je u zatvor, što je potvrdio jedan od istražitelja koji je želeo da ostane anoniman prenosi AP.

Toreš je bila udata za bivšeg predsednika Gvatemale Alvara Koloma, koji je bio na toj funkciji od 2008. do 2012. godine, ali se kasnije razvela od njega.

Ona je prošlog meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgubila na izborima od Alehandra Ðiamateija.

Ranije je bilo optužbi da donacije za njenu stranku Jedinstvo za nadu nisu pravilno registrovane i da su pojedina javna sredstva prebačena za njenu predsedničku kampanju, navodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.