Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena Saudijka koja je ulicom šetala u suknji

RIJAD - Jednu Saudijku privela je policija nakon što je na internetu objavljen video-snimak na kojem se vidi kako šeta pustom ulicom u suknji i kratkoj majici, javila je saudijska državna televizija Ehbarija.

Video-snimak razgnijevio je neke korisnike društvenih mreža u konzervativnoj muslimanskoj kraljevini, koji su svoja reagovanja objavili uz haštag "Suditi modelu Hulud" - za šta navode da je ime koje žena koristi u aplikaciji Snapchat, prenosi Rojters.

Mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kritičari podijelili su na svojim nalozima na društvenim mrežama sporni video-snimak, zamrljavši njene nage noge i stomak.

Korisnici su identifikovali ulicu kojom žena hoda, između zidova koji se izdižu sa strane, kao dio sela Ušaikir, koje pripada saudijskoj kulturnoj baštini.

لو كانت اجنبية كان تغزلوا بجمال خصرها وفتنتة عيناها .. بس لانها سعودية يطلبوا محاكمتها ! #مطلوب_محاكمة_مودل_خلود

pic.twitter.com/ttYqynySN2

"Rijadska policija privela je ženu koja se pojavila nepristojno odjevena u Ušaikiru i uputila je javnom tužiocu", navela je televizija Ehbarija na svom zvaničnom nalogu na Twitteru, uz popularni haštag.

Saudijska Arabija se pridržava strogog tumačenja islama i zahtijeva od saudijskih žena da nose konzervativnu odjeću, napominje britanska agencija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena Saudijka koja je ulicom šetala u suknji

Izvor: Blic, 19.Jul.2017, 00:13

Jednu Saudijku privela je policija nakon što je na internetu objavljen video-snimak na kojem se vidi kako šeta pustom ulicom u suknji i kratkoj majici, javila je saudijska državna televizija Ehbarija..."Woman under investigation, may be arrested for wearing mini skirt in Saudi Arabia https://t.co/bwwFYpynDB...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.