Uhapšen zbog vređanja Erdogana

Izvor: B92, 25.Dec.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog vređanja Erdogana

Turske vlasti uhapsile su jednog 16-ogodišnjaka zbog vređanja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, javljaju danas turski mediji.

Srednjoškolac M. E. A, pripadnik levičarskog pokreta, optužen je da je uvredio Erdogana tokom jučerašnjeg skupa, održanog u znak sećanja na ubistvo mladog učitelja koje su 1930. počinili islamisti, precizira informativni kanal CNN-Turk.

Prema pisanju lista Hurijet, mladić je u govoru napao Erdogana i njegov režim, optužujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga za korupciju.

Policija je sinoć uhapsila mladića i podigla optužnicu protiv njega.

On bi mogao da bude osuđen na četiri godine zatvora.

Turska vlada na čijem je čelu bio Erdogan od 2003. do avgusta ove godine kada je izabran za predsednika, bila je suočena s velikim protestima 2013. godine, a potom je izbila korupcionaška afera.

Erdogan optužuje bivšeg saveznika, a sada glavnog neprijatelja, imama u egzilu Fetulaha Gilena, da stoji iza toga i da želi da ga svrgne s vlasti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maloletnik uhapšen zbog vređanja Erdogana

Izvor: Mondo, 25.Dec.2014

Turske vlasti uhapsile su jednog 16-ogodišnjaka zbog vređanja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, javljaju danas turski mediji...Foto: AP , Kayhan Ozer..Srednjoškolac M. E. A, pripadnik levičarskog pokreta, optužen je da je uvredio Erdogana tokom jučerašnjeg skupa, održanog u znak sećanja...

Nastavak na Mondo...

Uhapšen dečak zbog vređanja Erdogana

Izvor: Blic, 25.Dec.2014

Turske vlasti uhapsile su jednog 16-godišnjaka zbog vređanja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, javljaju danas turski mediji...Srednjoškolac M. E. A, pripadnik levičarskog pokreta, optužen je da je uvredio Erdogana tokom jučerašnjeg skupa, održanog u znak sećanja na ubistvo mladog učitelja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.