Uhapšen zbog utaje milion evra poreza

Izvor: RTS, 22.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog utaje milion evra poreza

Uhapšen je direktor i osnivač preduzeća "Kvanteks" iz Loznice Vojislav Petrović zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i utajio porez od 1,3 miliona evra.

U akciji suzbijanja zloupotreba u oblasti stambene gradnje, pripadnici MUP-a Srbije u saradnji sa Poreskom policijom Ministarstva finansija uhapsili su diretktora i osnivača preduzeća "Kvanteks" Vojislava Petrovića iz Loznice.

Petrović je uhapšen zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << službeni položaj i utajio 1,3 miliona evra poreza.

Istovremeno je izbegao obračunavanje i plaćanje javnih prihoda i oštetio budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od milion evra.

Vojislav Petrović je, kao suinvestitor, u periodu od 2004. do 2008. godine, izgradio dve stambene zgrade na Čukaričkoj padini i u Južnom bulevaru.

Za izvedene radove dobio je oko osam hiljada kvadratnih metara, 150 stanova i 20 lokala koje je prodao fizičkim licima za gotov novac.

Petrović je 8.000 kvadratnih metara prodao za iznos od oko tri miliona evra, pri čemu je više od 1,3 miliona evra, bez evidentiranja ostvarenog prihoda u poslovnim knjigama, prisvojio za sebe.

Policija nastavlja rad na proveri svih okolnosti prodaje stanova koje je izgradilo preduzeće "Kvanteks" d.o.o. na području grada Beograda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.