Uhapšen zbog ratnog zločina

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2009, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog ratnog zločina

Direktor centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je da je u Podgorici uhapšen Stanko Kovačević, iz sela Ervnik kod Knina, zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

Štrbac je rekao da je Kovačevića, zajedno sa grupom od 30 meštana Ervenika, Županijski sud u Šibeniku osudio 1992. godine u odsustvu na 10 godina zatvora, a za njima su 2001. godine raspisane međunarodne poternice.

Iz ove grupe od 30 ljudi, petoro je uhapšeno i izručeno Hrvatskoj, rekao je Štrbac >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i dodao da su potom četvorica oslobođena, a protiv jednog je još u toku ponavljanje sudskog postupka.

Štrbac je rekao da je Kovačević posle akcije "Oluja" sa porodicom došao u Srbiju i dobio državljanstvo, a ovo je prvo hapšenje Srbina iz Hrvatske u Crnoj Gori po poternici Interpola.

Štrbac je rekao da je sada uhapšeno 80 Srba iz Hrvatske po međunarodnim poternicama, od kojih je 24 izručeno Hrvatskoj, a polovina je oslobođena posle završene istrage ili ponovljenog sudskog postupka.

"To dokazuje koliko su optužbe neosnovane i koliko ljudi propate", zaključio je Štrbac.

Prema podacima "Veritasa", u Hrvatskoj je procesuirano oko 2.000 Srba za ratne zločine, a raspisano je 1.400 poternica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.