Uhapšen zbog problema podmornica VB

Izvor: B92, 19.Maj.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog problema podmornica VB

Zviždač koji je pobegao nakon što je objavio dosijee o navodnim bezbednosnim problemima podmornica Kraljevske mornarice se predao policiji po povratku u zemlju.

Prema rečima zvaničnika, Vilijam Meknili se trenutno nalazi u vojnoj bazu u Škotskoj.

On je na internetu objavio izveštaj na 18 strana u kojem se tvrdi da su podmornice koje nose britanske Trident rakete „nesreća koja čeka da se dogodi“.

Veruje se da je predat vlastima Velike Britanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na aerodromu u Edinburgu u ponedeljak uveče.

Portparolka Kraljevske mornarice je za „Raša tudej“ navela da je Mekneili zaustsavljen u ponedeljak uveče na aerodromu u Edinburgu i da ga policija Kraljevske mornarice stavila u pritvor u vojnoj bazi u Škotskoj.

Prema njenim rečima, njemu je dodata dužnost nege koju Kraljevska mornarica nudi čitavom svom osoblju.

Ona je insistirala na tome da Kraljevska mornarica „odbija Mekneilove subjektivne i neutemeljene lične stavove“, kao i da operacije svojih podmornica i bezbednost njihovih osoblja uzima „krajnje ozbiljno“.

Osim toga, portparolka je će se nastaviti sveobuhvatna istraga ovog slučaja.

Brat „zviždača“, Aron Mekneili napisao je na stranici na društvenim mrežama da je srećan što mu je bezbedan i što je dobro. Kasnije je dodao i da se on nalazi u Škotskoj nakon što se predao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.