Uhapšen zbog izazivanja nacionalne mržnje

Izvor: RTS, 10.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog izazivanja nacionalne mržnje

Policija uhapsila Igora M. iz Beograda, osumnjičenog da je novinskim redakcijama, radio i televizijskim stanicama, putem Interneta poslao više od 50 poruka u kojima poziva na netrpeljivost prema romskoj zajednici.

Igor M.  iz Beograda uhapšen je zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i određena mu je mera zadržavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni je 8. aprila sa svoje elektronske adrese prosledio na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više od 50 i-meil adresa novinskih redakcija, tv i radio stanica, proglas pod nazivom "Za rasno čist arijevski Beograd", u kome poziva na netrpeljivost prema romskoj zajednici u Srbiji, a povodom raseljavanja nehigijenskog romskog naselja na Novom Beogradu.

Igor M. je taj proglas prosledio u ime organizacije "Nacionalni stroj", navodi se u saopštenju i dodaje da će policijski službenici i dalje preduzimati mere na suzbijanju i otkrivanju svih krivičnih dela u kojima se širi nacionalna, verska i rasna mržnja i netrpeljivost.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.