Uhapšen vlasnik građevinske firme Koming

Izvor: Blic, 15.Feb.2013, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vlasnik građevinske firme "Koming"

Pripadnici smederevske policije uhapsili su danas vlasnika građevinskog preduzeća "Koming" iz Smedereva Dobricu S. (62) zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela zloupotrebe ovlašćenja u privredi, čime je protivpravno prisvojio oko 90 miliona dinara.

Policija je saopštila da Dobrica S. u periodu od pet godina u poslovnoj dokumentaciji nije prikazao profit od prodaje izgrađenih stanova, stanova u izgradnji i prodaje stolarije za druge stambeno-poslovne objekte u iznosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 65.745.147 dinara, na koji nije platio porez.

Dobrica S. se takođe sumnjiči da je od 10 kupaca stanova u izgradnji primio avans za stanove i lokale koje nije sagradio, a primljenih 24.085.000 dinara prisvojio bez knjiženja.

Protiv osumnjičenog biće podignuta optužnica za utaju poreza, falsifikovanje službene isprave, prouzrokovanje stečaja i prevaru.

Povezane vesti: Oštetio "Sirmijum seme" i "Aktar" za 34 miliona dinara Subotica: Prevarili radnike za više od 30.000 evra SPS: Uhapšeni političari DS i URS zbog podmićivanja "Žitopromet" ponovo na prodaji Uhapšeni kandidat za direktora policije počeo štrajk glađu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Smederevo: Uhapšen vlasnik "Kominga"

Izvor: Akter, 15.Feb.2013

Pripadnici smederevske policije uhapsili su vlasnika građevinskog preduzeća "Koming" iz Smedereva Dobricu S. (62) zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela zloupotrebe ovlašćenja u privredi, čime je protivpravno prisvojio oko 90 miliona dinara

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.