Uhapšen telohranitelj Darka Šarića: Prilikom hapšenja pokušao da pobegne

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 17:32

Uhapšen telohranitelj Darka Šarića: Prilikom hapšenja pokušao da pobegne

Policija Republike Srpske uhapsila je državljanina Srbije Srđana (Srpko) Klisuru (39), za kojim je raspisana međunarodna poternica.

Sa njim je uhapšen i Strahinja Cvetić.

Klisura, inače, nekadašnji telohranitelj Darka Šarića, traži se zbog izdržavanja kazne po pravosnažnoj presudi na koju je osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda, prenose mediji.

Klisura i Cvetić pronađeni su u mestu Uvac u opštini Rudo i u toku su pretresi objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prostorija koje su koristila ova dvojica.

U saopštenju policije RS navodi se da će Cvetić posle policijske obrade biti pušten, dok je Klisura prebačen u Sarajevo, u nadležnost suda BiH i čeka ekstradiciju u Srbiju.

Prema nezvaničnim informacijama, Cvetića u Srbiji povezuju sa učestvovanjem u jednom ubistvu, ali i sa trgovinom narkoticima, ipak, za njim nije raspisana poternica.

Kada je počela akcija hapšenja, on se dao u beg, u šumu. Tokom pretraživanja prostora, on je pronađen i uhapšen, prenose mediji.

Klisura, koji se ranije zvao Srpko, bio je uhapšen u Crnoj Gori novembra 2010. po poternici Italije zbog međunarodne trgovine opojnim drogama.

Pored Klisure, tada su uhapšeni i srpski državljanin Vitomir Bajić i Duško Šarić, Darkov rođeni brat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.