Uhapšen sudija Višeg suda u Beogradu

Izvor: Šumadija Press, 17.Jun.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen sudija Višeg suda u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su uhapšeni jedan sudija Višeg suda Srbije i još dve osobe, osumnjičeni za krivično delo trgovine uticajem.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP-a, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u akciji suzbijanja korupcije su uhapsili sudiju Višeg suda u Beogradu B.B. (1954), kao i Z.M.(1952) i Đ.M.(1981) iz Beograda.

Policija je Z.M. i Đ.M. uhapsila prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << njihovog pokušaja odlaska iz Srbije, na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima, piše u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, komentarišući hapšenje, izjavio je da postoji osnovana sumnja da je sudija Višeg suda duže vreme primao novac i drugo da bi uticao na ishod sudskog postupka protiv osumnjičenog Đ.M.

Stefanović je ocenio da je ova akcija, isto kao i akcija od pre dva dana, kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

– Niko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudijskom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvu, ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu – zaključio je ministar.

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

Stefanović: Uhapšen sudija Višeg suda

Izvor: Beta Video, 17.Jun.2015

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je uhapšeni sudija Višeg suda Srbije i još dve osobe i osumnjičeni za krivično delo trgovine uticajem. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.