Uhapšen šef ekspoziture Komercijalne banke u Beogradu

Izvor: Blic, 01.Apr.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen šef ekspoziture Komercijalne banke u Beogradu

Beogradska policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je V.B. (54) iz Beograda zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i za, do sad neutvrđen iznos, oštetio Komercijalnu banku i njene klijente, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

V.B. je osumnjičen da je, u periodu od 2009-2014. godine, kao šef ekspoziture Komercijalne banke u Beogradu, iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, sačinjavao lažne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naloge o prevremenoj isplati oročenih depozita, na osnovu njih podizao gotovinu sa računa raznih klijenata i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist za sebe, a naneo štetu Komercijalnoj banci.

Komercijalna banka danas je potvrdila da je primenom najsavremenijeg softera u otkrivanju transakcije kod kojih je povećan stepen rizika od mogućih zloupotreba, uočila nepravilnosti koje ukazuju na zloupotrebu službenog položaja u ekspozituri na Trgu Nikole Pašića 7.

Odmah je pokrenuta detaljna kontrola Interne revizije, navedeno je u saopštenju, tokom koje se šef ekspoziture Banke prijavio se organima MUP.

Banka ističe da sarađuje sa istražnim organima i da će dostaviti sve činjenice utvrđene tokom Interne revizije.

Komercijalna banka je naglasila da nijedan klijent Banke neće trpeti štetu zbog tog postupka bankarskog službenika. Do okončanja istražnog postupka, Banka se o tom slučaju više neće oglašavati, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bankar koji je ukrao 800.000 evra se dobrovoljno predao

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2014

ŠEF ekspoziture Komercijalne banke na Trgu Nikole Pašića 7 u Beogradu, Vladan B. (54), uhapšen je u utorak zbog sumnje da je ukrao 800.000 evra! Sumnja se da je on godinama unazad skidao novac sa deviznih računa klijenata, ali je na kraju uhvaćen primenom najsavremenijeg softvera. Posle saslušanja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.