Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2017, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen ruski haker povezan sa miješanjem u američke izbore

MADRID - Ruski programer Pjotr Levašov uhapšen je u Barseloni zbog sumnje da je umiješan u hakerske napade tokom prošlogodišnje predsjedničke kampanje u SAD, saopštila je danas ruska ambasada u Madridu.

Kako se navodi, on je uhapšen na osnovu američke međunarodne potjernice, prenosi Rojters pozivajući se na ruske medije.

Portparol ruske ambasade odbio je da otkrije više detalja, a za komentar nisu bili dostupni ni španska policija i Ministarstvo unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poslova.

U januaru ove godine, španska policija uhapsila je još jednog ruskog programera pod nadimkom "Lisov", za kojim je takođe SAD izdala međunarodnu potjernicu.

Američka vlada je zvanično optužila Rusiju za hakovanje mejlova članova Demokratske stranke, kako bi pomogla republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin demantovao je da Rusija pokušava da utiče na izbore.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.