Uhapšen pukovnik zbog primanja mita

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen pukovnik zbog primanja mita

Vojnobezbednosna agencija (VBA) podnela je prijave protiv šest osoba osumnjičenih za primanje i davanje mita, a među osumnjičenima je i jedan pukovnik, saopštila je danas VBA.

Kako navode u saopštenju, oni se sumnjiče i za trgovinu uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Krivičnom prijavom je obuhvaćeno šest osoba, od kojih su četiri profesionalna pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jedan penzionisani pripadnik Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odbrane i jedan civil.

Prvoosumnjičeni je pukovnik S.B. iz Uprave za kadrove Ministarstva odbrane, koji se tereti da je u više navrata primio mito kako bi na osnovu službenog položaja uticao na rešavanje statusnih pitanja i zapošljavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Za ista krivična dela osumnjičeni su i podoficir Vojske Srbije S.M. i penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane M.G, dok se podoficiri S.V. i G.M. i civil P.C. sumnjiče za trgovinu uticajem.

Prvoosumnjičeni je nakon policijskog zadržavanja danas, uz krivičnu prijavu, predat višem javnom tužiocu u Beogradu, dok su ostali osumnjičeni pušteni da se brane sa slobode. Oni su privedeni "nakon akcije u kojoj su uhapšene četiri osobe zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa pružanjem medicinskih usluga i prodajom ortopedskih pomagala", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.