Uhapšen predsednik parlamenta

Izvor: B92, 13.Jan.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen predsednik parlamenta

Karakas -- Pripadnici obaveštajne službe Venecuele uhapsili su Huana Gaida, predsednika parlamenta, saopštili su poslanici i njegova supruga.

Parlament je jedina institucija u zemlji pod kontrolom opozicije,

"Obaveštajna služba Sebin uhapsila je Huana Gaida", navela je na Tviteru njegova supruga Fabiana Rozales.

Poslanici koji su čekali Gaida na sastanak oko 40 kilometara od Karakasa, potvrdili su vest o hapšenju predsednika parlamenta.

Kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na nalogu Gaida na Tviteru pojavila poruka o njegovom hapšenju, u kojoj se dodaje da se ne zna gde se on trenutno nalazi.

To hapšenje dolazi dva dana posle inauguracije Nikolasa Madura koji je započeo drugi predsednički mandat.

Gaido (35) je pozvao na proteste 23. januara smatrajući da treba da bude fomirana prelazna vlada.

Maduro je ponovo izabran za predsednika 20. maja 2018. posle prvog šestogodišnjeg mandata. Veći deo opozicije je bojkotovao izbore na kojima je zabeležen mali odziv birača.

Duboka politička i ekonomska kriza potresa Venecuelu kojoj su SAD uvele sankcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.