Uhapšen poslednji Škorpion

Izvor: RTS, 31.Jan.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen poslednji "Škorpion"

Milorad Momić, bivši pripadnik paravojne jedinice "Škorpioni", osumnjičen za streljanje šest muslimanskih civila iz Srebrenice, uhapšen u Francuskoj.

U Francuskoj uhapšen Milorad Momić, poslednji pripadnik paravojne jedinice "Škorpioni", za kojim se traga zbog sumnje da je u selu Trnovo, u julu 1995. godine, učestvovao u streljanju šest muslimanskih civila iz Srebrenice, među kojima i tri maloletnika.

Italijanska agencija ANSA javlja da je 47-godišnji Srbin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uhapšen u blizini Grenobla, u području Alpa, a da je hapšenje izvršeno po evropskoj poternici koju su izdale srpske vlasti.

Francuski portal "L'Alzas" navodi da je bivši pripadnik "Škorpiona" uhapšen jutros rano u gradiću Verpilijer, dok je išao ka svom poslu, u firmi specijalizovanoj za uređenje fasada.

"Nije pružao nikakav otpor. Krio se u Francuskoj pod pseudonimom 'Gi Monije', s lažnim dokumentima", rekao je predstavnik policije.

Momić se poslednjih nekoliko godina nalazio u bekstvu, a četvorica pripadnika "Škorpiona" zbog tog zločina osuđena su 2007. godine na ukupno 58 godina zatvora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.