Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bugarske novinarke?

Izvor: B92, 09.Okt.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bugarske novinarke?

Sofija -- Bugarska policija zadržala rumunskog državljanina ukrajinskog porekla na 24 časa i proverava njegov alibi u vezi s ubistvom novinarke Viktorije Marinove.

"Imamo u pritvoru osobu čiji alibi proveravamo, ali za sada još nemamo konkretnog osumnjičenog. Rad se njim se nastavlja", izjavio je šef regionalne policije u Ruseu Teodor Atanasov, preneo je Rojters.

Bugarska policija privela je osumnjičenog u vezi sa ubistvom novinarke Viktorije Marinove, javio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranije danas Rojters pozivajući se na izvore iz vlade bliske istrazi, dok je Bugarski nacionalni radio naveo da je reč o rumunskom državljaninu sa moldavskim pasošem.

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Bugarsko tužilaštvo je kasno sinoć saopštilo da je pokrenulo istragu na osnovu sumnji u zloupotrebu fondova EU, dok policija istražuje o silovanju i ubistvu Marinove.

Marinova je prošlog meseca vodila emisiju o dva istraživačka novinara koji su uhapšeni zbog rada na navodima o proneveri fondova EU, napominje američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.