Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Srbina u Bečkoj šumi

BEČ -

Austrijska policija je saopštila da je uhapsila osumnjičenog Jozefa E. za ubistvo Milenka Marinkovića (58), čije telo je krajem prošlog meseca pronađeno u delovima u Bečkoj šumi kod mesta Gablic.

Milenko je ubijen udarcima u glavu, potom raskomadan, a delovi spakovani u džak.

Policija je, kako je saopštila, uhapsila Srbina Jozefa E. (61), koji je negirao optužbe. On se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u Sankt Peltenu.

Milenko je od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 30. marta, kada je trebalo da se sastane sa osumnjičenim, proglašen nestalim. Prilikom policijskog saslušanja osumnjičeni za ubistvo je rekao da Milenko nije ni došao na sastanak, preneo je Leopold Ec iz Kriminalisticke službe Donje Austrije.

To se, međutim, kosi sa rezultatima istrage pošto su u stanu osumnjičenog pronađena dokumenta koja ga terete, kao i tragovi u podrumu, koji bi mogao biti mesto ubistva.

Isto tako pronađeni su DNK tragovo osumnjičenog na vreći u kojoj je bio spakovan trup ubijenog.

Žrtva i ubica su se poznavali već dugo, rekao je Ec dodajući da su se obojica bavila prodajom automobila. Policija pretpostavlja da je moguće da je vozilo ubijenog možda imalo neku ulogu u zločinu.

Crna Tojota RAV4 sa tablicama W-VRCIN1 još nije pronađen i policija pretpostavlja da ga je osumnjičeni odvezao u Srbiju.

Od kraja marta je osumnjičeni bio u dva navrata u Srbiji, a prilikom povratka u Austriju, u ponedeljak, on je uhapšen na osnovu naloga državnog tužilaštva u Sankt Peltenu.

Do sada je poricao vezu sa zločinom i ignorisao je sve otežavajuće okolnosti, rekao je Ec.

Policija dodaje da je motiv zločina, takođe, još nepoznat. Nestanak Milenka prijavila je njegova supruga 30. marta.

On je suprugu odvezao na posao oko 6.30 svojim kolima, i potom je, prema rečima udovice, kod kuće uklonio pokvarenu vešmašinu, pošto je nova trebalo da stigne.

Prilikom povratka s posla oko 17. 30 supruga je pronašla obaveštenje službe za dostavu mašine ispred stana, prema kojoj su pokušali oko 13.20 da dostave novu uređaj, ali niko nije otvorio vrata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.