Uhapšen osumnjičeni za masakr u Hrvatskoj: Pretio samoubistvom, pa je pucao sebi u usta (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Apr.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za masakr u Hrvatskoj: Pretio samoubistvom, pa je pucao sebi u usta (FOTO)

U Brodarici kod Šibenika danas je došlo do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe. Nakon opsade kakvu Hrvatska ne pamti, tamošnja policija je pronašla naoružanog Borisa Luketu iz Primoštena, koji je isprva pretio samoubistvom, a zatim se i upucao, nakon čega je uhapšen i odevzen u bolnicu.

Luketa se sumnjiči da je u sredu poslepodne u Brodarici, predgrađu Šibenika, ubio troje ljudi - supružnike Milku i Hakiju Keranovića kao i Ivana Bajića, nekadašnjeg telohranitelja i prijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pokojnog "kralja zagrebačkog podzemlja" Zlatka Bagarića. Supružnike Keranović ubio je u njihovoj kući, dok je telo Ivana Bajića pronađeno u automobilu ispred kuće.

Opsada kakva se ne pamti

59-godišnji Luketa je pobegao sa mesta trostrukog ubistva u crvenom "Reno Kliu", a policija je naoružana dugim cevima odmah blokirala Brodaricu. Nešto nakon 20 sati policija je javila kako je pronašla Luketin Klio, pri čemu je na suvozačevom sedištu pronađeno i vatreno oružje, ali osumnjičenom za trostruko ubistvo nije bilo ni traga.

Sat vremena kasnije policija je locirala Luketu i to u samoj Brodarici, a tada je usledila višesatna drama i opsada Brodarice, jer je Luketa gotovo četiri sata sa pištoljem u ruci hodao po vrtovima i dvorištima kuća i pretio samoubistvom dok je bio okružen desetinama specijalaca. Zbog nezapamćene blokade Brodarice neki su stanovnici satima čekali na Jadranskoj magistrali, koja prolazi kroz to predgrađe Šibenika.

- Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubiću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema - rekao je Luketa.

Foto-ilustracija: mup.hr

Oko jedan posle ponoći, nakon višesatnog pregovaranja, Luketa je stavio pištolj u vlastita usta, nakon čega je opalio, saopštila je tamošnja policija. Iako su policajci pokušali da ga u tome spreče upotrebom elektrošokera, u tome nisu uspeli. Luketa je sa povredama glave prevezen u Opštu bolnicu Šibenik, gde je prema poslednjim informacijama davao znakove života.

- Videla sam kako preko zida dvorišta beži jedan prosedi visoki muškarac, a drugi niži je hodao polako. Sumnjivo se ponašao pa mi se čini da je imao nešto s tim događajem - rekla je komšinica za "24sata", koja je nazvala policiju kad je to videla, ali policija je, dodala je, već bila tu.

Druga komšinica rekla je da je s mužem gledala televiziju kad im je na vrata došla poznanica i rekla: "Pa zar ne znate što se dogodilo u našoj ulici? Ubijene su vam komšije, muž i žena."

Kako je javio Sibenik.in, motiv trostrukog ubistva verovatno je dug od 420 hiljada evra, koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović, a koji su zbog duga trebali izgubiti kuću. Luketa ih je tužio i slučaj se godinama povlačio po sudu, a nedavno su navodno postigli dogovor. Ipak, nešto se očito izjalovilo, pa je cela priča kulminirala trostrukim ubistvom.

(Telegraf.rs /24 sata)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šibenik: Ubijene tri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2017

Policija je večeras, na širem šibenskom području, pronašla naoružanog Borisa Luketu, osumnjičenog za ubistvo žene i dvojice muškaraca u Brodarici, u blizini Šibenika, koji preti samoubistvom...Kako je saopštila policija, pregovori sa osumnjičenim su u toku...Policija je na širemu šibenskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PUCNJAVA U HRVATSKOJ Tri osobe ubijene kod Šibenika, policija sprovodi istragu

Izvor: Blic, 26.Apr.2017

Brodarici kod Šibenika danas je došlo do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, a počinilac je u bekstvu...Popodne su tri osobe pronađene mrtve, dve u porodičnoj kući i jedna u automobilu, objavila je šibenska policija, koja je blokirala to područje...Kako prenosi šibenik.in, identitet smrtno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.