Uhapšen osumnjičeni, oštetio dobavljače za 46 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2022, 15:20

Uhapšen osumnjičeni, oštetio dobavljače za 46 miliona dinara

Pripadnici MUP-a uhapsili su M.R. (46) zbog sumnje da je kao odgovorno lice u firmama "Banat MNS Agro" i DOO "Dane trans 023" iz Zrenjanina sa još dvoje osumnjičenih zloupotrebama pribavio protivpravnu korist od 46.129.314 dinara.

Sumnja se da su M.R, S.M. (42) koji je u pritvoru i još jedna osoba za kojom se traga, od avgusta 2017. do jula 2019. godine, pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist tako što su prilikom dogovaranja posla i preuzimanja robe od predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << firmi iz Novog Sada, Zrenjanina i Sombora, kao i od jednog fizičkog lica koje su oštetili, lažno prikazali da će preuzetu robu platiti i vratiti uzetu pozajmicu.

Oni su, kako se sumnja, prikrili činjenicu da su preuzetu robu prodali preko maloprodajnog objekta, podigli kredite, da bi nakon toga novac koji su dobili prodajom robe oštećenih, uzetih kredita i pozajmica zadržali za sebe.

M. R. je, kako se sumnja, sačinio lažne naloge za refundaciju gotovinskih računa u iznosu od 8.201.500 dinara i podigao ukupno 962.000 dinara.

Potom je M. R. sa S. M. sačinio fiktivne račune za otkup žitarica koje S. M. nije imao i istom izvršio isplatu u iznosu od 11.725.573 dinara.

Takođe, sumnja se da je deo novca od prodaje robe DOO "Banat MNS Agro" vredan 4.925.045 dinara prebacio na svoju drugu firmu po osnovu datih pozajmica koje nikada nije vratio.

Osumnjičeni su na ovaj način pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist od 46.129.314 dinara i u istom iznosu pričinili štetu oštećenima.

Ovu akciju su izvršili pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

M. R. se tereti za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će biti priveden tužilaštvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena jedna osoba zbog zloupotrebe položaja, za drugom se traga

Izvor: N1 televizija, 25.Jan.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, su uhapsili M.R. (46), zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Nastavak na N1 televizija...

"ISTRČALA JE IZ AUTOBUSA NA STANICI" Vozač kamiona koji je usmrtio devojčicu (11) na Novom Beogradu izneo odbranu

Izvor: Blic, 26.Jan.2022, 12:04

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. M. (33), vozača kamiona koji je juče usmrtio devojčicu (11) na Novom Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i podvrgnuli ga alkotestu i testu na droge...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.