Uhapšen napadač na Rome

Izvor: RTS, 02.Apr.2011, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen napadač na Rome

Policija uhapsila maloletnog napadača, koji je sinoć u Čačku, na proslavi rođendana, nožem naneo povrede četvorici Roma.

Čačanska policija saopštila je da je uhapsila maloletnog A. M. (17), iz tog grada, zbog povreda koje je naneo nožem četvorici mladih Roma, na proslavi rođendana u prostorijama Udruženja Roma u tom gradu.

Uhapšeni se sumnjiči da je na sinoćnoj rođendanskoj proslavi nožem naneo teške telesne povrede opasne po život Aleksandu Nikoliću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (18) koji je tokom noći prebačen u beogradski Klinički centar i operisan, kao i Milan Vučićević (18), koji je, sa takođe teškim telesnim povredama, hospitalizovan u čačanskoj bolnici, navodi se u saopštenju policije.

Maloletni A. M. je naneo i lake telesne povrede Goranu R. (20) i Danijelu M. (24), koji su nakon ukazane lekarske pomoći u čačanskoj bolnici pušteni na kućno lečenje. Čačanska policija najavila je da će nastaviti da utvrđuje sve okolnosti tog incidenta.

Koordinator za romska pitanja grada Čačka Miroslav Mitrović rekao je ranije na konferenciji za novinare da su "troje huligana, dva mladića i jedna devojka", upali sinoć na rođendansku žurku u prostorijama Udruženja Roma Čačka.

Mitrović je dodao da je slavljenikov tridesetpetogodišnji otac Nebojša Nikolić preminuo sinoć od infarkta, kada je čuo da mu je sin teško povređen.

Prema rečima koordinatora, čačanski Romi poslednjih meseci imaju velikih problema jer ih često verbalno vređaju i napadaju, naročito u čačanskom naselju Alvadžinica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.