Uhapšen napadač koji je izbo sedmoricu na Trgu Republike, identifikovana i osoba koja je bila sa njim

Izvor: Blic, 05.Jan.2013, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen napadač koji je izbo sedmoricu na Trgu Republike, identifikovana i osoba koja je bila sa njim

Beogradska policija uhapsila je Marka Kostića (23) iz Ćićevca, osumnjičenog da je na Trgu republike u novogodišnjoj noći izbo sedmoricu mladića, saznaje "Blic". Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić u poseti povređenom Kreši Sekuliću

Osumnjičeni Kostić je u novogodišnjoj noći prvo izbo Dejana V., a zatim njegovog druga Lazara I.

Prilikom bekstva izbo je još petoro posetilaca na Trgu, među kojima su bila i dvojica Tunišana.

Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je identifikovala jedno lice koje je u novogodišnjoj noći bilo s danas uhapšenim Markom K, osumnjičenim da je nožem izbo sedam osoba na dočeku Nove godine na beogradskom Trgu Republike, rekao je direktor policije Milorad

Veljović.

Veljović je kazao da je Marko K. bio direktni izvršilac, a da policija nastavlja da traga za osobama koja su te večeri bila s njim u društvu.

Prema njegovim rečima, Marko K. je neprijavljeno boravio u Beogradu, a protiv njega su već podnošene prijave za kradje i razbojništva. Veljović je kazao da policija nastavlja istragu i o motivu napada.

Pročitajte još: Na Trgu izbodena dvojica Tunišana i petorica srpskih državljana Rekao je: "Izvini, malo smo pijani", a onda je sevnuo nož Drugovi mladića ranjenih na Trgu Republike: Jedan je Dejana zagrlio, drugi ga izbo nožem

Neki od povređenih su pušteni iz bolnice, dok se ostali oporavljaju u Kliničkom centru Srbije.

Prema rečima očevidaca s kojima je "Blic" razgovarao, napadač je te noći bio u društvu još dvojice muškaraca. Njih trojica su se našli u publici na Trgu Republike, a napad se desio u opštem metežu koji je nastao dok je grupa "Električni orgazam" izvodila pesmu "Igra rokenrol cela Jugoslavija".

Psihološki profil napadača: Psihopata hteo nožem da se dokaže u društvu

- Počelo je guranje, a jedan od njih je zagrlio našeg druga i rekao mu: "Izvini, malo smo pijani". Naš prijatelj im je na to odgovorio: "Ma, nema veze, Nova godina je”. U tom trenutku je prišao poznanik tog muškarca koji je zagrlio našeg druga. Tada je sevnuo nož - pričaju mladići koji su prisustvovali krvavoj sceni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.