Uhapšen načelnik u VMA

Izvor: Glas javnosti, 01.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen načelnik u VMA

BEOGRAD - Vojno-bezbednosna agencija i Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala,u nastavku istrage protiv „vojne mafije“ - uhapsili su juče još šestoro osumnjičenih, među kojima je i pukovnik doktor Miroslav Radovanović (58), načelnik Klinike za neuropsihijatriju na VMA u Beogradu!

Nameštaljke

Pored njega privedena su i dvojica službenika Ministarstva odbrane, Branko Lošić (49) i Srboljub Stojanac (42), kao i trojica vojnih penzionera, majori >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Jovo Ćevap (57) i Vladan Laušević (44) i stariji vodnik Ivko Lisica (49) iz Beograda. Ministarstvo odbrane saopštilo je da su u pitanju pripadnici grupe Gorana Mojovića (40), koji je uhapšen 10. februara zajedno sa 15 osumnjičenih za malverzacije sa vojnim stanovima, penzijama i invalidninama.

- Primarijus Radovanović je, kao načelnik Neuropsihijatrijske klinike na VMA, po nalogu Mojovića falsifikovao zdravstvenu dokumentaciju na osnovu koje su članovi grupe ostvarivali pravo na stan i invalidske penzije. Lošić, Stojanac, Ćevap, Lisica i Laušević su prikupljali podatke o stambenim interesentima, koji su se odnosili na mesto službovanja, stambenu ugroženost, i pronalazili podnosioce zahteva za obeštećenje van spora, koje su potom dostavljali Mojoviću.

DOKAZI U ĐAČKOJ TORBI

Ključni dokaz protiv Mojovića tokom dosadašnjeg istražnog postupka je evidencija o nezakonitom poslovanju, sačuvana u oduzetom laptopu, koju je uredno unosila i vodila njegova supruga Biljana Mojović, protiv koje je u međuvremenu obustavljena istraga pošto je u drugom stanju. Takođe, i audio-snimak pretnji upućenih penzionisanom pukovniku D. Đ, od kojeg je tražio 5.000 evra kao avans za dobijanje stana na Bežanijskoj kosi.

Koliko je Mojović bio svestan situacije u kojoj se nalazi, najbolje svedoči činjenica da je prilikom hapšenja pokušao da sakrije kompromitujuću dokumentaciji tako što ju je ubacio u školsku torbu svog deteta!

Tri nacelnika VMA (licencirana lekara) u lancu organizovanog kriminala?Nacelnik VMA i lekarska komora nemaju vremena da se oglase?

Znam čoveka koji je još 2002. godine predao Vojnom sudu tužbu protiv 2 lekara sa VMA u Ustaničkoj ulici i zamislite do danas ga niko nije pozvao?! O čemu se radi?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.