Uhapšen muškarac zbog skrnavljenja zastave: Iskazivao mržnju prema Hrvatima

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 20:43

Uhapšen muškarac zbog skrnavljenja zastave: "Iskazivao mržnju prema Hrvatima"

Osiječko-baranjska policija uhapsila je i prijavila muškarca starog 46 godina, zbog toga što je u Dalju s jarbola skinuo i gazio hrvatsku zastavu.

Ovo je danas saopštila policija.

Pritom, on je, navodi se, "iskazivao mržnju prema Hrvatima". Ime počinioca se ne navodi, kao ni njegova nacionalna pripadnost.

Dodaje se da je 46-godišnjak kod Spomen obeležja braniteljima i civilima zatočenim u Dalju juče popodne s jarbola strgao zastavu Hrvatske, bacio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na tlo i gazio, pritom vičući pogrdne reči.

Nakon toga se, dodaju, uputio prema Stanici granične policije Dalj iskazujući usput mržnju prema građanima hrvatske nacionalnosti, pevajući neprimerene pesme.

Počinilac je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična dela javnog podsticanja na nasilje i mržnju te povrede ugleda RH, a kriminalističko istraživanje je u toku, navodi se u policijskom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.